Main menu

Cum ma inscriu?

2 cum ma inscriu       Fie ca te muti intr-o alta localitate, fie ca nu iti place modul in care esti tratat de actualul doctor, trebuie sastii ca poti opta oricand pentru un nou medic de familie. Transferul nu este deloc dificil si nici nu-ti va cauza prea multe batai de cap.
       Primul lucru pe care trebuie sail faci este sa depui o cerere de inscriere prin transfer la medicul de familie pe lista caruia vrei sa fii. In cerere trebuie sa precizezi si numele medicului de la care vrei sa pleci.
       Medicul de familie primitor are obligatia ca in termen de 15 zile lucratoare sa-l anunte prin posta despre plecarea ta pe pe fostul medic de familie. La randul lui, acesta din urma are si el obligatia sa transmita o copie certificata a fisei tale medicale, tot prin posta, catre noul medic de familie.. Cabinetul medical de la care pleci va pastra insa fisa medicala originala.
       De asemenea, este important de precizat si ca pacientul trebuie sa prezinte noului medic de familie documentele care saii ateste calitatea de asigurat. Aceste documente diferain functie de calitatea asiguratului: salariat, PFA, pensionar, student sau somer.

FacebookG+TwitterRSS